5 manieren om uwpupilafstand (PD) thuis te meten

Pupilafstand (PD) is een noodzakelijke meting bij het online bestellen van een bril. Veel opticiens verzuimen deze eenvoudige meting aan hun patiënten te geven, maar het is vrij eenvoudig om thuis zelf te bepalen. We hebben minstens 5 eenvoudige manieren samengesteld om uw PD thuis te meten met eenvoudige hulpmiddelen, waaronder uw smartphone.

Wat is Pupillary Distance (PD)?

Pupilafstand is de meting van de afstand van het centrum van de ene pupil tot de andere. Deze meting eenvoudig maar ook zeer cruciaal bij het online kopen van nieuwe brillen op sterkte. Een correcte PD-meting zorgt ervoor dat het optische centrum van de lens correct over uw pupil is geplaatst.

Wat is Dual PupillaryDistance (PD)?

In gevallen waarin uw ogen niet perfect symmetrisch zijn, kunt u de afstand van het midden van uw neus (brug) tot het midden van elk oog meten om uw dubbele pupilafstand te
krijgen. In dergelijke gevallen zal een dubbele PD-meting meestal resulteren in een beter passende lens omdat elk oog zijn exacte pupilafstand heeft. Dit plaatst het optische centrum van de lens in de juiste positie voor elk oog.

Hoe u uw Pupillaire afstand (PD) thuis kunt meten

Hoe u uw PD online kunt meten

Technologie kan iets moois zijn, en dat is inderdaad het geval bij het gebruik van Warby Parker's pupilafstandsmeetinstrument. Het enige wat je nodig hebt is een kaart met een magneetstrip (credit, debit, gift, library card, etc.)  en een webcam. Aangezien de meeste, zo niet alle computers op de markt worden geleverd met een webcam, zou dit voor de meesten geen probleem moeten zijn.

We vonden hun PD-tool zeer nauwkeurig, maar liepen er toch een paar keer doorheen om een nauwkeuriger PD-meting te krijgen. Het beste deel? U kunt deze tool gebruiken om uw PD te bepalen.

2.) Uw PD meten met uw smartphone

We weten dat niet iedereen toegang heeft tot een millimeterliniaal of een printer, vooral als je niet thuis bent. Daarom hebben we een eenvoudige manier gecreëerd om uw smartphone als PD-liniaal te gebruiken.

1. Om te beginnen opent u onze gids over het meten van uw pupilafstand met uw smartphone.

2. Zodra u het smartphonedocument hebt geopend, gebruikt u de omtrek van de creditcard of de penny outline om uw
liniaal correct te schalen
. Krijg gewoon een van beide gidsen in beeld op uw scherm en leg het object (creditcard) op het scherm om de pagina te schalen.

3. Zodra u de schaling hebt ingebeld, kunt u doorgaan met het meten van uw PD met een spiegel zoals beschreven in de onderstaande stappen (optie # 3) of in de gids. Ervan uitgaande dat u de liniaal correct schaalt, moet deze methode net zo nauwkeurig zijn als het gebruik van een werkelijke liniaal.

3.1 ) Meet pupilafstand (PD) met een liniaal

1. Zoek een liniaal die meet in millimeters (mm) of download hier onze liniaal.

2. Ga 8-10 centimeter van een spiegel staan en kijk recht vooruit met de liniaal parallel boven je ogen. Laat de liniaal tegen je voorhoofd rusten voor stabiliteit.

3. Lijn de nul (0) op de liniaal uit met het midden van je rechter pupil. Sluit je linkeroog om ervoor te zorgen dat de liniaal perfect is uitgelijnd met het midden van je rechter pupil.

4. Met de nul nu gecentreerd met je rechter pupil, sluit je je rechteroog om te meten waar het midden van je linker pupil op de liniaal staat.

5. Die gemeten afstand is je PD-meting! Herhaal deze stappen een paar keer om er zeker van te zijn dat u zo nauwkeurig mogelijk hebt gemeten. Het zal gemakkelijker zijn om je pupilafstand te meten als je iemand in de buurt vraagt om te helpen. Als je deze route volgt, ga dan gewoon voor je vriend of familielid staan terwijl je naar een punt in de verte recht voor je kijkt. Ze kunnen vervolgens stap 3-5 doorlopen om uw PD-meting te helpen bepalen.

3.2) Dubbele pupilafstand (PD) met een liniaal

Als u denkt dat u
baat kunt hebben bij een dubbele PD-meting, kunt u de bovenstaande stappen alleen deze keer herhalen met behulp van onze dubbele
PD-liniaal. Met onze dubbele PD-liniaal kunt u deze in het midden van uw neus centreren, waardoor het gemakkelijk is om de specifieke pupilafstanden voor zowel uw linker- als rechterpupillen te meten. Het proces is bijna identiek aan het meten voor een enkele PD en u kunt de 5 eenvoudige stappen in onze gids volgen om u op weg te helpen!

Veel online retailers kunnen lenzen maken met dubbele PD's en dit zal een betere pasvorm en optiek voor u bieden!

4.) Hoe pupilafstand te meten met behulp van een oude bril

Als al het andere faalt, kunt u uw oude of huidige bril gebruiken om uw pupilafstand te meten. Dit zal waarschijnlijk de minst nauwkeurige oplossing zijn, maar u zou in staat moeten zijn om een redelijk nauwkeurige lezing te krijgen. Volg deze eenvoudige stappen hieronder:

1. Met je bril op, sta 8-10 centimeter uit de buurt van een spiegel.

2. Terwijl je recht vooruit staart, neem je een niet-permanente markering
om het midden van je pupillen op je bril te markeren. Probeer een markeerstift, droge wis of wasbare marker te gebruiken. Zorg ervoor dat je Sharpies of iets permanents ver weg van je lenzen houdt!

3. Zet je bril af en meet de afstand tussen de stippen om je PD-meting te krijgen.

4. Nogmaals, deze methode zal de minst nauwkeurige van het stel zijn, maar je kunt meer nauwkeurigheid krijgen als je iemand anders de markeringen op je lenzen voor je laat maken. Nogmaals, aanbevolen markers om te gebruiken zijn dry erase, highlighters of een wasbare marker.

5.) Vraag uw opticien om uw huidige PD-meting

Oké, dit is niet echt een manier om je PD thuis te meten, maar je zou dit moeten kunnen bereiken met een eenvoudig telefoontje. Het meten van uw pupilafstand is een standaard
onderdeel van elk oogonderzoek. Als u in het verleden bij een opticien bent geweest en via hen een bril hebt besteld, hebben zij uw PD-meting in het bestand. Bel gewoon hun kantoor, vraag uw PD aan en wees op weg!

Klinkt simpel toch? Helaas kan deze eenvoudige taak voor sommige mensen een uitdaging zijn om te volbrengen, afhankelijk van hoe hun opticiens of oogartsen denken over het online bestellen van een bril. Veel mensen hebben zelfs hun opticiens bijna laten weigeren hun PD te overhandigen!

Source (translated): www.eyeweargenius.com/